Rozalinda Lelkecske

Apai nagymamámtól kaptam a blog címéül is használt Rozalinda Lelkecske becenevet.

Ezt az oldalt a sütési, főzési, szappankészítési azaz mindenféle alkotási tevékenységem kiírására kezdtem el használni, kiegészítve mindennapjaim élményeivel, lelkem rezdüléseivel.
Most már csak ez utóbbiak teszik ki írásaim nagy részét.

Imádok olvasni, futni, kirándulni, beszélgetni és nevetni!

Szeretem a pszichológiát, a spiritualitást és mindent ami közelebb vihet önmagamhoz.

2015. szeptember 2., szerda

Hitvallás

Meryl Streep -től olvastam már többször is, mindig is tetszett, de a tegnapi nap érett be bennem igazán.

"Bizonyos dolgokhoz nincs már türelmem. Nem azért, mert arrogáns vagyok, hanem egyszerűen azért, mert az életem elért egy pontra, ahol már nem akarom az időmet olyan dolgokra pazarolni, amelyek elszomorítanak vagy fájdalmat okoznak. Nincs türelmem a cinizmushoz, a szélsőséges kritikához és bármiféle elváráshoz. Már nem akarok olyanoknak megfelelni, akik nem kedvelnek engem, olyanokat szeretni, akik nem szeretnek viszont, olyanokra mosolyogni, akik nem mosolyognak vissza rám. Többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik hazudnak, vagy manipulálnak. Úgy döntöttem, nem tűröm meg a tettetést, a képmutatást, az őszintétlenséget és az üres gazsulálást. Nem érdekelnek a pletykák. Gyűlölöm a konfliktust és a hasonlítgatást. Egy olyan világban hiszek, ahol az ellentétek megférnek egymás mellett, ezért elkerülöm a konok és rugalmatlan embereket. A barátságban nem állhatom a lojalitás hiányát és az árulást. Nem jövök ki azokkal, akik képtelenek bátorítani és dicsérni. Untatnak a túlzások és nehezen viselem azokat, akik nem szeretik az állatokat. És mindezek felett, nincs többé türelmem azokhoz, akik nem érdemlik meg a türelmemet."

Tudom, hogy én sem vagyok tökéletes. Tudom és ennek megfelelően el tudom fogadni, hogy  más sem az. Éppen ezért nem fogalmazok meg túlzó elvárásokat. Csak azt és annyit akarok, amit én is adok.

Igyekszem elfogadni. Kérlek fogadj el Te is. Szeretlek, szeress Te is viszont. Mosolygok. Mosolyogj Te is.

Akkor mikor fáj valami, ne marj belém. Kapaszkodj inkább belém és együtt mindent megoldunk.

Én sem vagyok tökéletes. Tudom és ennek megfelelően el tudom fogadni, hogy más sem az. El tudom fogadni a hibákat, mert rengeteget követek el én is.  Éppen ezért nem fogalmazok meg elvárásokat.

Csak azt és annyit akarok, amit én is adok. Szeretlek, szeress Te is viszont. Szavakkal és  tettekkel egyaránt. Mosolygok. Mosolyogj Te is. Sìrj ha kell... Csak légy mindig őszinte.

Csak így ismerhetlek és szerethetlek Téged. Légy mindig önmagad. Nem kell másnak lenned, ahhoz hogy szerethető legyél! TÉGED lehet csak igazán szeretni.

Beszéljük meg a dolgokat. Mindig minden legyen kimondva. Bízni akarok száz százalékban. Bízz Te is bennem.

Fogadd el, hogy az élet nehéz. De túl lehet és túl kell élni mindent. Azért születtünk, hogy megoldjuk a felmerülő dolgokat. Együtt.

Együtt könnyebb. Sokkal könnyebb. Akár barátként, akár Társként.

Azt gondolom, hogy az erősségemet vagy éppen gyengeségemet az határozza meg, hogy milyen vagyok és, hogy milyen emberek vesznek körül.

Én ilyen vagyok. S ilyen szeretteket akarok!